Politica 17 Mai 2008 01:06
La Institutul de Studii Europene din Arcus, judetul Covasna, a avut loc ieri o conferinta pe tema regiunilor economice de dezvoltare.
Organizatorii manifestarii, Consiliul Judetean (CJ) Covasna si cotidianul national „Új Magyar Szó“ si-au propus ca scop, informarea mass-media despre importanta reorganizarii regiunilor de dezvoltare. Pentru „a demola prejudecatile, uneori alimentate de presa“, presedintele UDMR, Marko Bela si europarlamentarul Iuliu Winkler au adus argumente menite sa sublinieze rationalitatea si necesitatea reorganizarii regionale si au subliniat ca este nevoie de mai multa cunoastere reciproca.

Cu toate ca s-au aratat la inceput deschisi in ceea ce priveste intrebarile si observatiile, liderii maghiari au evitat sa discute cu jurnalistii despre credibilitatea ideilor expuse, in conditiile in care le-a fost amintit ca romanii care traiesc in aceasta zona a tarii simt pe pielea lor discriminarea etnica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.