Politica 16 Mai 2008 03:20
Fostul premier Petre Roman, presedinte al Fortei Democrate, a declarat recent, la Arad, ca va continua demersurile in justitie in vederea preluarii de catre formatiunea politica pe care o conduce in prezent, a denumirii de Partid Democrat, transmite corespondentul Rompres.
“Pe 17 aprilie a avut loc o prima audiere in instanta, iar pe 19 mai va avea loc o a doua audiere. Noi avem convingerea ca, intrucat aceasta denumire nu mai exista in Registrul partidelor de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, este libera, motiv care ne da dreptul sa speram ca Forta Democrata poate prelua aceasta denumire”, a precizat Roman.

Petre Roman, care se considera fondator al PD si ii acuza pe fostii democrati ca au abandonat doctrina initiala atunci cand au devenit democrat-liberali, are convingerea ca denumirea de Partid Democrat va aduce mai multa credibilitate Fortei Democrate “din partea celor care au crezut in Partidul Democrat si care nu mai cred in formula PD-L”. Potrivit lui Roman, “PD-L este o amestecatura din care ei nu mai inteleg nimic, o amestecatura care s-a dus complet la dreapta. Se stie ca Partidul Democrat s-a nascut ca partid social-democrat, modern, european si asta este optiunea care este si astazi valabila”. Partidul Forta Democrata, formatiune politica de centru-stanga, a fost infiintat de Petre Roman, dupa ce a demisionat din PD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.