Politica 15 Mai 2008 01:36
Biroul Electoral Municipal Bucuresti a respins miercuri cererea Asociatiei Pro Democratia de a participa la instruirea sefilor sectiilor de votare, fara a motiva decizia.
In favoarea ofertei APD a votat doar reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea. “Cu cateva zile inaintea scrutinului, de obicei cinci zile, Prefectura, impreuna cu celelalte institutii ale statului implicate in organizarea alegerilor, aduna presedintii sectiilor de votare pentru a-i instrui cu privire la desfasurarea scrutinului. In fapt se face doar o lectura a legii, li se spune acestora cand isi vor lua banii si alte astfel de amanunte. Noi ne-am oferit sa asistam si eventual sa contribuim la instruirea presedintilor cu experienta pe care am dobandit-o la toate scrutinele la care am asistat in tara sau peste hotare. Am trimis cererile la toate prefecturile din tara. Am primit raspunsuri pozitive doar de la cinci-sase. Bucurestiul ne-a raspuns negativ fara motivatii”, a declarat Laura Radulescu, directorul adjunct al APD, pentru cotidianul.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.