Ziaristii romani protesteaza fata de incalcarea dreptului la informare

Ziaristii romani din Covasna au dat publicitatii, miercuri, o scrisoare-protest in care reclama ca presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a sustinut, cu o zi in urma, o conferinta de presa exclusiv pentru mass-media de limba maghiara. In documentul-protest, reprezentantii presei locale in limba romana si corespondentii mai multor ziare, posturi de radio, precum si ai agentiei nationale de presa sustin ca au constatat ca "lipsa de impartialitate a devenit o practica pentru Demeter Janos, nefiind pentru prima data cand acesta invita la conferinte de presa doar reprezentantii presei maghiare".

Reprezentantii mass-media precizeaza ca dreptul la informare al cetatenilor este consfintit prin Constitutie. "Ii reamintim domnului Demeter Janos ca, in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Covasna, are datoria de a informa in mod egal toti cetatenii acestui judet, indiferent de nationalitate, asupra demersurilor de interes public pe care le intreprinde", se arata in scrisoarea-protest. Protestatarii fac apel la solidaritatea de breasla a colegilor lor maghiari de a-i sprijini in demersul lor, care are ca scop "apararea libertatii de exprimare si dreptului cetatenilor la informare". "Aud pentru prima data de la dv. de o asemenea situatie" - ne-a declarat presedintele executiv al UDMR, Takacs Csaba. "Pot sa va spun, si cred ca nu va asteptati la alta opinie din partea mea, ca atitudinea pe care o mentionati, eu unul nu o inteleg si nici nu pot fi de acord cu ea", a mai spus Takacs Csaba.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.