Reprezentantii PSD si PPRM din conducerea Senatului au cerut, in sedinta de ieri a Biroului Permanent (BP), scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind acordarea de despagubiri regelui Mihai. Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa a declarat presei, dupa sedinta BP, ca Nicolae Vacaroiu a propus retrimiterea proiectului de lege la Guvern, pentru un punct de vedere suplimentar. Vicepresedintele Senatului, umanistul Sabin Cutas, a explicat ca Vacaroiu a facut propunerea respectiva dupa ce anumite organizatii evreiesti au trimis Parlamentului proteste fata de intentia actualei puteri de a-l despagubi pe regele Mihai. "Reprezentantii asociatiilor evreiesti sustin ca regele si-a constituit averea si din bunurile confiscate de la evrei si de aceea nu sunt de acord cu acest proiect de act normativ", a mentionat Cutas.

El a mai spus ca, in sedinta Biroului Permanent, Gheorghe Funar a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de lege referitor la bunurile fostului suveran. "Senatorul PPRM a considerat ca este o rusine pentru Senat sa dezbata un asemenea proiect de lege", a precizat Sabin Cutas.

Senatorii puterii si cei ai opozitiei s-au mai certat, in sedinta Biroului Permanent, pe tema initiatorului proiectul de lege referitor la despagubirile acordate regelui Mihai. Serban Nicolae (PSD) a afirmat ca proiectul apartine acutalei puteri, intrucat este semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu. Puiu Hasotti (PNL) i-a replicat, spunand ca prima forma a proiectului a fost inaintata de Guvernul Nastase. Cei doi au continuat sa se certe si dupa sedinta Biroului, Hasotti spunand ziaristilor ca Serban Nicolae este "un tanar bolsevic".

Proiectul de lege privind despagubirile acordate regelui Mihai este inscris pe ordinea de zi pentru sedinta de luni a plenului Senatului. Termenul de dezbatere a documentului in Senat expira pe 3 mai. Daca nu va fi adoptat saptamana viitoare, proiectul de lege va fi considerat, conform legii, adoptat "tacit" de catre Senat si va fi transmis Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.