Aliante care pana de curand pareau imposibile sunt din ce in ce mai aproape de a deveni realitate.
Asa se intampla si in judetul Arges, unde deputatul PDL Cristian Boureanu si-ar dori o alianta cu PNL pentru a castiga presedintia Consiliului Judetean.

Desi conducerile de la centru ale partidelor au sustinut de multe ori ca nu se gandesc sa faca aliante cu rivalii politici, la nivel local lucrurile stau cu totul altfel.

Pentru a castiga alegerile, liderii judeteni nu se sfiesc sa incheie intelegeri care la prima vedere ar parea imposibile.

Spre exemplu, cearta dintre PDL si PNL ar putea fi data uitarii in judetul Arges, unde deputatul Partidului Democrat Liberal Cristian Boureanu este dispus sa colaboreze cu fostii colegi de partid, adica cei din PNL, pentru a castiga presedintia Consiliului Judetean.

“Interesul local este sa schimbam administratia rosie, administratia PSD, care conduce judetul in ultimii 18 ani, de la revolutie”.

“Fiecare va trebui sa se gandeasca foarte serios in judetul sau daca administratia locala merita sa lucreze cu PSD-ul, sau mai bine sa ramana cu cei care au lucrat atatia ani, respectiv PDL-ul”, spune la BBC Cristian Boureanu.

Si la Botosani politicienii sunt dispusi sa faca unele compromisuri pentru a castiga alegerile.
In ciuda asumarii unor doctrine diametral opuse, PNL si PSD nu ar zice nu unei colaborari in turul doi de scrutin, la nivel de primarii.

Situatia s-ar putea repeta si la nivelul altor judete. O situatie speciala se intalneste in zonele unde etnicii maghiari sunt in numar mare.

Se pare ca in judetele Covasna, Mures si Satu Mare, PDL, PSD, PNL, PC si PNG ar fi format o asa numita alianta a romanilor pentru a castiga sefia consiliilor judetene si primariile marilor orase, in fata celor de la UDMR.