Politica 13 Mai 2008 01:25
O minima decenta ar fi trebuit sa-i determine pe alesi sa lase masinile statului in garajul Parlamentului

Parlamentarii candidati la alegerile locale nu ezita sa foloseasca logistica Senatului si a Camerei Deputatilor in campania electorala pentru a se promova. Este folosita in special masina primita in calitate de reprezentant al poporului pentru a se deplasa in teritoriu, dar pe ulitele patriei se consuma si zecile de tone de benzina din rezerva "alesilor".

Deputatul PSD Ioan Munteanu, candidat la presedintia Consiliului Judetean Neamt, recunoaste sincer ca foloseste Loganul primit de la Camera in campania sa electorala. Spune ca nu foloseste insa si Mercedesul pe care il are "in calitate de secretar la deputati". Logica folosirii obiectului achizitionat din bani publici ar fi urmatoarea: "Eu sunt om politic, sunt ales, iar in campanie sunt tot om politic. Nu am nimic de ascuns". Candidatul PD-L la presedintia Consiliului Judetean Vrancea, senatorul Jean Vraciu, sustine ca foloseste masina de parlamentar "in conditiile legii, ale Regulamentului Senatului" si recunoaste clar ca foloseste sofer angajat pentru deplasarea sa in teritoriu.

In acelasi timp, deputatul UDMR Tamas Sandor, candidatul la presedintia Consiliului Judetean Covasna, se dovedeste a fi foarte sincer: "Folosesc masina de deputat cand sunt chemat in calitate de parlamentar. Dar e greu sa faci delimitarea calitatii de ales cu cea de candidat la consiliul judetean. Sunt invitat la diverse adunari legate de administratia publica si am dubla reprezentare: deputat si candidat", a spus Tamas Sandor. De asemenea, deputatul PNL Liviu Campanu, candidat in Botosani, recunoaste ca nu poate sa se dedubleze, sa faca diferenta intre parlamentar si candidat. "Eu folosesc masina personala, dar masina de la deputati este folosita de seful meu de cabinet. Oricum nu o folosesc pentru lipit afise", a adaugat Campanu. Senatorul Mario Ovidiu Oprea, candidatul liberal la Consiliul Judetean Dolj, spune ca utilizeaza masina cu sofer "doar la intalnirile legate de administratia publica", in calitate de parlamentar jurandu-se si el ca nu o intrebuinteaza "la lipit afise".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.