Politica 13 Mai 2008 00:44
Actuala campanie electorala a trecut de la clasicele amenintari verbale la violente de strada. Cel mai relevant caz este "cafteala" dintre 20 de simpatizanti ai doua partide, Partidul Social Democrat (PSD) si Partidul Democrat-Liberal (PDL), care a avut loc duminica noaptea in comuna Iepuresti, judetul Giurgiu.

Si o tabara si cealalta sustine ca a fost atacata de adversarii politici. Si unii si altii spun ca le-au fost rupte afisele in care zambesc candidatii la primaria locala. Cert este ca, din aceasta cauza, "blandele" injuraturi sau apostrofari au degenerat iar opt dintre participantii la conflict s-au ales cu vanatai dupa ce au incasat pumni, bate sau gloante cu bile de cauciuc.

Primarul PSD Gheorghe Paunescu a spus ca a fost atacat in propia curte de cei de la PD-L si, dupa ce a chemat in ajutor sustinatorii sai, situatia a degenerat. La randul lor, cei de la PD-L, care prezentau serioase urme ale confruntarii, sustin ca au fost atacati de oamenii primarului. Politia a intrat pe firul acestei confruntari si a constatat ca incidentul a izbucnit in jurul orei 23.00.

Desi batalia de la Iepuresti a avut loc chiar in apropierea Postului de Politie, reprezentantii IJP ne-au comunicat ca subofiterii se aflau in patrulare in alta zona a comunei. "Atunci cand subofiterul Postului de Politie a ajuns la fata locului, deja cele doua tabere se calmasera. Politistul a constatat ca opt persoane prezentau urme de violenta. Toti cei care au participat la conflict au fost sau urmeaza sa fie audiati", a precizat pentru ZIUA Online, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Giurgiu, Constantin Vasilache.

Agresorii, patru agenti ai unei firme de paza

Din primele cercetari, oamenii legii au constatat ca cei batuti sunt simpatizantii PD-L. Printre ei si candidatul la functia de primar al comunei. Acestia prezentau leziuni vizibile la cap pe brate si pe corp. Cei care le-au aplicat "corectia" electorala sunt agentii unei firme de paza din Bucuresti, chemati de edilul din Iepuresti. "Din investigatii a rezultat ca angajatii firmei de paza au fost solicitati sa se prezinte pe raza localitatii de actualul primar P. Gheorghe, membru al organizatiei Partidului Social Democrat", se precizeaza intr-un comunicat al IJP Giurgiu. Cei patru, odata ajunsi in locul in care se ciondaneau cele doua tabere, au inceput sa-i loveasca pe cei de la PD-L cu bastoane de cauciuc, bate din lemn si au folosit si pistoale cu bile de cauciuc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.