Videanu este acuzat ca a impus in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) trecerea planului urbanistic pentru ridicarea unei constructii de 20 de etaje chiar pe terenul firmei sale, Titan Mar.

Conservatorii sustin ca masura va aduce in conturile edilului aproximativ 180 de milioane de euro. In replica, liberal-democratul recunoaste ca pamantul apartine Titan Mar dar precizeaza ca, atat timp cat va mai fi primar, nu va solicita nici un PUZ pentru constructii pe acel teren.

Primarul Capitalei a explicat ca hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin care se avizeaza Planul Urbanistic Zonal "Razoare - Calea 13 Septembrie", are un caracter general si nu permite constructii pe terenul in cauza. "Autorizarea directa a constructiilor este permisa doar pentru lucrari de infrastructura si amenajare a domeniului public. Pentru construirea in interiorul parcelelor se impune elaborarea altor planuri urbanistice zonale", a declarat Videanu.

El a recunoscut ca pe terenul de 106,5 hectare cuprins in planul urbanistic zonal "Nod Intermodal Razoare - Calea 13 Septembrie" se afla si firma sa, Titan Mar, dar a precizat ca nu va solicita nici-un PUZ pentru constructii pe terenul firmei sale, cat timp va mai fi primar.