Invitat miercuri seara la postul de televiziune Antena 3, Geoana a vorbit despre procentul alegatorilor nehotarati la scrutinul pentru Primaria Capitalei. In acest context, liderul PSD a spus ca, in opinia sa, tonul rezultatului alegerilor nu il va mai da Bucurestiul, ci numarul Consiliilor Judetene castigate de fiecare partid.
"De aceea, seara, extrem de mult va conta, optic, simbolic, electoral si politic, inclusiv in strainatate, harta electorala a Romaniei, cand aici, la Antena, evident, seara, dupa ce se numara si dupa ce se afla niste (...) Dati rezultate, frumusel, cu harta Romaniei", a continuat Geoana.

Entuziasm

De unde are in avans programul Antenei 3 la alegeri, nu a mai spus insa. Realizatorul emisiunii l-a aprobat pe liderul PSD, spunand ca "este adevarat, este foarte interesant pentru partide si pentru public, pentru ca vor sti pe mana cui a intrat administratia locala, tara", iar Geoana a continuat sa prezinte strategia Antenei 3. "...si atunci va fi o chestiune foarte cromatica si atunci o sa vezi multe judete PSD, deci cu rosu, pe asta, multe in Moldova, probabil totalitatea, in sud, cateva prin Ardeal, unele portocalii, de la PD-L, si foarte posibil, extrem de putine de la PNL".

Sprijin

Postul de televiziune Antena 3 face parte din trustul Intact, proprietate a familiei presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. Pe 16 aprilie, la semnarea protocolului de infiintare a "Aliantei PSD+PC", liderii celor doua partide au spus ca trustul media nu a facut obiectul intelegerii.