Politica 8 Mai 2008 10:47
Prezent la o emisiune a postului public de Radio, Traian Basescu a facut mai multe declaratii controversate, printre care si ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu este "specialist in lovituri de stat", deoarece acesta a a negociat cu premierul Calin Popescu Tariceanu suspendarea sa din functie.

Acesta a fost si subiectul dezbatut de emisiunea Stirea Zilei, de marti. Crin Antonescu, invitat in cadrul emisiunii, apreciaza ca presedintele "ar trebui sa stea departe de jocurile partidelor, insa Traian Basescu depaseste partizanatul vadit si ramane intaiul politruc al Romaniei".

Vicepresedintele PNL a continuat precizand ca presedintele Romaniei "este unul dintre bolnavii incurabili ai clasei politice romanesti".

"In vremea in care noi eram in strada, in Piata Universitatii, la Revolutie, Traian Basescu nu vorbea, atunci, de lovituri de stat, o face acum, sa fie sanatosi, ambii", a spus Antonescu referindu-se la fostul si actualul presedinte al Romaniei.

Crin Antonescu considera ca recentele declaratii ale lui Traian Basescu se datoreaza campaniei electorale in plina desfasurare. "Basescu starneste si intentioneaza comentarii si face in mod evident campanie electorala pentru cei care ii plac domniei sale. Agenda publica ar trebui sa fie ocupata de problemele reale ale Romaniei", a spus Antonescu.

Politologul Cristian Parvulescu, invitat al emisiuinii Stirea Zilei alaturi de vicepresedintele PNL, a precizat ca declaratiile lui Traian Basescu se datoreaza "consultantilor electorali platiti pe bani grei care ii spun ca asta cere publicul.

In prezent conteaza spectacolul si nu politicul, un saltimbanc a castigat primaria Londrei, spre exemplu iar in Italia, un fascist, facand o campanie exacerbata impotriva romanilor, a castigat primaria Romei." Analistul politic a continuat apreciind ca "asta se intampla si la noi, se cauta spectacolul, pentru ca asta vrea populatia".

Seful statului l-a atacat, marti, la postul public de Radio si pe Adrian Nastase despre care a spus ca a aplicat, prin avocati, toate tertipurile pentru a nu ajunge in fata procurorilor si a precizat ca, din cate stie, nimeni nu vrea sa il perchezitioneze sau aresteze pe fostul premier, procurorii dorind doar sa ii ia acestuia o declaratie.

"E un presedinte penal dar si penibil, nu e treaba lui sa urmareasca ce face Adrian Nastase", a declarat Crin Antonescu, referindu-se la declaratiile pe ceare le-a facut Traian Basescu despre fostul premier al Romaniei.

Vicepresedintele PNL considera, de asemenea, ca majoritatea partidelor din Romania se concentreaza pe batalii interne fara a tine cont de "problemele pe care le are societatea. Doar in preajma campaniilor electorale politicienii devin mai receptivi la nevoile populatiei", a spus Antonescu.

Acesta a continuat precizand ca "marele perdant este acest public care se complace in a cumpara ceea ce este vandut. Daca discutam despre flota, nu discutam despre problemele Bucurestiului, si iarasi il vom vota pe omul lui Basescu, pentru ca l-a lovit mai rau presedintele pe adversarul sau", a spus Crin Antonescu.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.