Politica 7 Mai 2008 01:28
Un sondaj de opinie comandat de UDMR arata ca 76% dintre maghiarii din Romania sustin Uniunea. Cifrele anuntate ieri de catre presedintele UDMR, Marko Bela, indica faptul ca Uniunea se afla la limita pragului electoral.
Ultimul recensamant al populatiei, realizat in 2002, arata ca maghiarii reprezinta 6,6 din populatia Romaniei. Si daca procentele anuntate ieri de Marko se vor pastra la alegerile parlamentare, inseamna ca UDMR va intra "la mustata" in Parlament, cu 5,016% din voturi, pragul electoral fiind de cinci procente.

Marko a adoptat ieri un discurs pozitiv, spunand ca UDMR a reusit sa recastige o parte din electoratul pierdut la europarlamentare si ca, potrivit aceluiasi sondaj, adversarul Uniunii, Partidul Civic Maghiar (PCM), ar primi "doar" 12% din voturile maghiarilor de la locale. Desi liderul UDMR a incercat sa minimizeze sustinerea pe care o are PCM, cifrele arata ca buturuga mica e pe cale sa rastoarne carul mare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.