Politica 6 Mai 2008 01:39
Candidatul Cristian Diaconescu ameninta ca iese la atac impotriva colegilor daca vreun lider al PSD isi mai declara sprijinul pentru Sorin Oprescu. Iliescu recunoaste ca Oprescu este “al doilea candidat al PSD”.

Desi campania electorala a inceput de patru zile, liderii PSD nu-si pot indrepta atentia catre adversarii politici, canalizandu-si energiile care luptele dintre ei. Sedinta de ieri a Biroului Permanent al partidului a marcat o noua runda in meciul Iliescu-Vanghelie, dar si prima iesire nervoasa a candidatului la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu.

Simtindu-se izolat in partid, fara sprijin din partea colegilor si, in plus, atacat direct prin favorabile la adresa lui Sorin Oprescu facute de colegi, inclusiv de seful sau de campanie Miron Mitrea, Diaconescu a izbucnit in sedinta BPN, acuzandu-i pe liderii PSD ca, dupa ce l-au silit sa candideze, acum il vulnerabilizeaza, directionand electoratul catre Oprescu prin declaratii de sustinere.

“Daca mai face vreunul vreo declaratie din asta, il atac de o sa ramana perplex!”, a strigat diplomatul Cristian Diaconescu.

Cum Miron Mitrea si Victor Ponta, care si-au anuntat sustinerea fata de Oprescu, nu erau prezenti la sedinta, acuzatiile au cazut in capul lui Ion Iliescu, asupra caruia liderii de la PSD Bucuresti au aruncat un potop de reprosuri. Marian Vanghelie a spus ca Ion Iliescu il sustine pe fata pe Sorin Oprescu pentru a face “jocuri” in interiorul PSD.

Vanghelie a cerut ca Ion Iliescu, Adrian Nastase si chiar si Mircea Geoana sa iasa in fata presei si in fata alegatorilor si sa spuna public ca singurul candidat al PSD este Cristian Diaconescu si, de asemenea, ca PSD nu-l sustine in nici un fel pe Sorin Oprescu.

Totodata, liderilor PSD, in frunte cu presedintele Geoana, li s-a reprosat ca nu se implica in nici un fel in campania electorala de la Bucuresti. “Pana sa fie desemnat candidatul la Bucuresti, toti spuneati cat de important este Bucurestiul si ce semnal se da in tara de la Bucuresti. Acum toata lumea se ocupa de orice altceva, numai de Bucuresti nu”, a spus, la fel de suparata, Aura Vasile, secretarul general al PSD Bucuresti.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus, in cadrul sedintei, ca va emite o circulara catre membrii PSD din Bucuresti si din teritoriu prin care se va specifica in mod expres faptul ca toata suflarea social democrata trebuie sa-l sprijine pe Cristian Diaconescu, unicul candidat al partidului la alegerile pentru PMB.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.