Politica 6 Mai 2008 00:48
Trenul va opri in statii ce vor fi amplasate la intersectia caii ferate cu bulevardele Giurgiului, Metalurgiei, Militari, Pantelimon sau Colentina
Ludovic Orban a mai gasit o solutie pentru descongestionarea traficului de pe actuala sosea ocolitoare a Bucurestiului: inelul feroviar de centura al Capitalei. Potrivit ministrului, in 3-4 ani, dupa ce lucrarile de modernizare a infrastructurii existente vor fi finalizate, calea ferata va deveni prima optiune pentru majoritatea persoanelor care locuiesc in zonele limitrofe Bucurestiului si care ajung momentan in oras cu masina, mai ales ca trenul va putea atinge viteza de 100 km/h.

„Bucurestiul are un mare avantaj, beneficiaza de un inel feroviar care este aproape paralel cu actuala centura rutiera a Capitalei. Acest proiect prevede utilizarea inelului feroviar pentru transportul mai rapid al bucurestenilor din marile cartiere”, a punctat ministrul Transporturilor in timpul unei calatorii demonstrative in jurul orasului. Traseul cuprins intre Gara de Nord si Gara Progresu a fost facut in 33 minute, in conditiile in care trenul nu a avut prevazuta nicio oprire.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.