Calin Popescu-Tariceanu a iesit la pizza in oras. L-au insotit Mihaela Draghici, cistigatoarea concursului “La pizza cu premierul” organizat de Radio Guerilla

15.45. Calea Dorobanti. Lume multa pe trotuare, forfota normala pentru o zi de marti dimineata. In fata la Pizza Hut e ceva mai multa animatie decit de obicei. Cameramani, fotoreporteri, reporteri si vreo doi sepepisti asteapta sa soseasca premierul, care urmeaza sa ia masa cu doamna care a cistigat un concurs radiofonic. Prima soseste, bineinteles, doamna. Mihaela Draghici, 36 de ani, consilier parlamentar la Senat, pare emotionata si poarta un sacou portocaliu, esarfa portocalie si o pereche de pantofi haiosi de aceeasi culoare. E luata in primire de cei de la Radio Guerilla si condusa la masa rezervata in sectorul pentru nefumatori. Citeva minute mai tirziu apare si Liviu Mihaiu. Sapca, pulover, geaca si ochelari se soare. In asteptarea lui Tariceanu, ia loc la aceeasi masa. La 16.00 fix, sepepistii ramasi in asteptare pe trotuar incep sa se agite.

Apare, in sfirsit, si "premiul", insotit de purtatorul de cuvint al Guvernului, Oana Marinescu. La masa iau loc insa doar Liviu Mihaiu si premianta, doamna Marinescu preferind compania jurnalistilor. Imediat, fotoreporterii si cameramanii inconjoara zona.

Tariceanu a facut cinste

Premierul si Tariceanu beau bere, operatorii filmeaza, iar SPP-istul supravegheaza fiecare miscare. In restaurant, ceilalti clienti isi vad de farfuriile lor. Doar doua doamne, care par a fi mama si fiica, privesc zimbind spre premier. La iesire, cea mai tinara dintre ele il pozeaza pe Tariceanu cu ajutorul telefonului mobil. Intre timp, vine si pizza comandata de cei trei, prilej de noi fotografii. Dupa acest moment, presa e rugata sa se retraga pentru ca oamenii sa poata minca in liniste. Se retrage, dar numai citiva pasi, atit cit sa poata observa, discret, ce se intimpla. Ce-i drept, nu se petrece mare lucru.

Premierul zimbeste, Mihaiu si-a suflecat minecile, vorbeste mult si gesticuleaza, iar cistigatoarea mai spune si ea ceva din cind in cind. La un moment dat, scoate din geanta un pachetel ambalat in hirtie colorata. E un CD pe care i-l face cadou primului ministru. Pina la sfirsitul mesei, Tariceanu se va juca cu CD-ul, pe care il va roti pe toate partile. Intre timp, s-a facut cinci. Primul ministru cere nota. Chelnerul i-o aduce, iar Tariceanu scoate pentru a doua oara ochelarii din buzunar, ca sa vada cit are de platit. Se cauta prin buzunare si achita, constiincios. "Nota a fost ce cinci sute si ceva de mii de lei", avea sa declare, la iesirea din restaurant, Liviu Mihaiu.

Toata lumea multumita

Intr-un final, dupa citeva minute bune, cei trei parasesc restaurantul. Pe trotuar, ziaristii se inghesuie la declaratii. "O sa va intrebati de ce am facut acest gest", anticipeaza premierul. "O sa va spun ca orice functie publica are tendinta sa te rupa de oa-meni. De aceea, aceasta iesire a fost un exercitiu foarte bun. E foarte bine cind ai contact cu oamenii.

Pe mine acest lucru ma reconforteaza", declara el, dupa care revine: "Asta nu inseamna ca o sa stau acum sa devin premiu pentru toate radiourile". Cistigatoarea, rosie la fata, se declara multumita ca a participat la concurs. Spune ca a vorbit cu Tariceanu despre pasiuni, dar si despre politica externa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.