Patru pesedisti grei ar putea fi, in scurt timp, colegi de celula in Penitenciarul Rahova.Asta pentru ca Ion Iliescu, Dan Ioan Popescu, Viorel Hrebenciucsi Marian Vanghelie sunt cercetati de procurori pentru savarsirea unor fapte pedepsite de Codul Penal cu puscarie de la 6 luni la 5 ani.

Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ne-au comunicat oficial faptul ca in prezent se efectueaza actele premergatoare in cauzele penale ce-i privesc pe Iliescu, Popescu, Hrebenciuc si Vanghelie.

In plus, din galeria liderilor PSD cercetati penal mai face parte si Dan Nica.
Cel mai "expus" este primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care este anchetat pentru deturnare de fonduri si pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, faptele acestuia facand obiectul dosarului 671/P/2003. Pentru furaciunile savarsite, primarul Vanghelie poate primi, conform art. 248 si 302 indice 1 Cod Penal, pedepse cuprinse intre 6 luni si 5 ani de detentie.

Daca se va dovedi ca deturnarile de fonduri de 90 de miliarde de lei efectuate prin intermediul afacerii Economat au produs consecinte deosebit de grave, Vanghelie va putea primi un "bonus": puscarie intre 5 si 15 ani.
Ca buni prieteni ce sunt, Ion Iliescu si Dan Ioan Popescu au sansa sa primeasca pedepse cu detentia cuprinse intre 6 luni si 5 ani. Cei doi lideri sunt anchetati in dosarul 858/P/2004 pentru ca in campania electorala din toamna anului trecut au incalcat prevederile art. 102 din Legea 373/2004 si au promis, oferit sau daruit bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorilor sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista electorala. Si nu vor scapa prea usor, avand in vedere ca legea pedepseste si tentativele de mituire electorala.

Pe langa acest dosar, Iliescu mai este cercetat si pentru insulta.
Si Viorel Hrebenciuc va trebui in viitor sa raspunda pentru ca nu si-a indeplinit atributiile de serviciu ori le-a indeplinit in mod defectuos. Procurorii strang probe impotriva lui in dosarul 156/P/2005, faptele imputate acestuia fiind sanctionate de art. 246 Cod Penal.
In sfarsit, Dan Nica figureaza la PCSJ ca principal "actor" in dosarul 131/P/2005, acesta fiind anchetat pentru savarsirea infractiunii de calomnie. Existenta dosarelor penale enumerate mai sus il pune pentru a doua oara pe Dan Ioan Popescu in postura cea mai probabila de a nu-si respecta propriile promisiuni si propuneri. Pentru ca insusi Popescu a propus ca cei aflati in atentia procurorilor sa demisioneze sau sa fie demisi din PSD!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.