Politica 2 Mai 2008 03:27
PD-L Salaj si-a lansat, recent, candidatii la alegerile locale pentru cele 61 de primarii de orase si comune din judet si pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ), in prezenta presedintelui partidului, Emil Boc, si a prim-vicepresedintelui Theodor Stolojan, transmite corespondentul Rompres.

Lansarea a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, in prezenta a circa 500 de membri si simpatizanti ai democrat-liberalilor. Asa cum se anuntase deja, candidatul PD-L pentru functia de presedinte al CJ este actualul vicepresedinte, Mircea Ghiurco, iar pentru Primaria municipiului Zalau actualul viceprimar, Dorel Labo.

Candidatii pentru primariile cele trei orase ale judetului sunt chiar primarii in exercitiu, respectiv: Septimiu Turcas la Simleu Silvaniei, Agustin Bort la Jibou si Vasile Cuceu la Cehu Silvaniei. “Pentru alegerile locale vom avea o strategie de campanie pozitiva, ceea ce inseamna ca vom construi si nu vom demola”, a apreciat la evenimentul de lansare a candidatilor, Viorel Stanca, presedintele PD-L Salaj. Conform aceleiasi surse, PD-L este singurul partid romanesc din Salaj ce poate castiga Consiliul Judetean, in conditiile in care maghiarii reprezinta peste 20 la suta din populatia judetului.

Ideea a fost reluata si in discursul lui Theodor Stolojan. “In conditiile in care, in Salaj, sunt 14 candidati romani si doar doi maghiari pentru aceasta functie, se va pierde presedintia Consiliului Judetean daca se vor risipi voturi pe partide care nu le merita”, a subliniat prim-vicepresedintele PD-L. Pe de alta parte, Emil Boc s-a lansat intr-un atac deschis asupra UDMR. “Este cazul ca UDMR sa stea si in banca opozitiei si sa invete Constitutia”, a precizat presedintele democrat-liberalilor. PD-L Salaj a inscris pentru alegerile locale 962 de candidati, situandu-se din acest punct de vedere pe primul loc in judet. Actualmente, 20 de primarii din Salaj sunt conduse de membri PD-L.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.