Fostul ministru al Afacerilor Externe nu a luat cu sine, la parasirea prin demisie a acestei functii - in urma scandalului Crulic -, cateva dintre cadourile protocolare primite in exercitarea demnitatii in anul 2007.
Conform listei cadourilor oficiale primite de Adrian Cioroianu - bine dosita pana acum de privirile publicului si obtinuta de Cotidianul dupa insistente -, in anul care a trecut, acesta a primit 20 de cadouri, dintre care 17 in valoare de 935 de euro si trei evaluate la 190 de dolari SUA.

La plecare, fostul ministru al Afacerilor Externe a lasat in patrimoniul ministerului cinci dintre aceste cadouri: patru in valoare de 245 de euro si unul estimat la 30 de dolari SUA.

Printre mostenirile marca Adrian Cioroianu lasate la sediul din Aleea Modrogan al MAE se numara si Fete de Perna Nigeria in valoare de 30 de dolari SUA, asa cum sta scris la pozitia cu numarul trei a listei cadourilor oficiale. Tot in patrimoniul MAE, fostul ministru a mai lasat, probabil neimpresionat de cum a fost reprezentat de pana artistului, „caricatura inramata“ realizata de C. Patrascan, de 30 de euro.
Nici medalia comemorativa a Bisericii Ortodoxe Romane din Paris, evaluata la 20 de euro, nu a fost luata de Adrian Cioroianu la plecare. La toate acestea se adauga un album foto, de 45 de euro.