Pomana electorala a explodat in Saptamana Mare, majoritatea candidatilor incercand sa-i momeasca pe alegatori cu produse de sezon: miel, cozonac si oua rosii.

In ultimele cinci zile, sub acoperirea darurilor pascale pentru cetatenii cu posibilitati materiale reduse, pe intregul cuprins al tarii, candidatii la primarii (de regula, de comune sau orase mici) sau conducerile teritoriale ale partidelor politice au demarat o campanie intensa de pomeni electorale. Alimentele si banii au constituit principalele forme ale „darurilor pascale“, dar nu au lipsit nici animale vii si chiar alte metode originale de atragere a voturilor.

Marian Vanghelie este cel care a dat startul in campania pomenilor electorale. Oamenii de casa ai primarului si totodata ai candidatului de la Primaria Sectorului 5 din Capitala incarcau in mai multe dubite sute de pungi rosii cu insemnele PSD, pline cu alimente.

Luat la intrebari de ziaristi, seful celor care se ocupa de aceasta operatiune a raspuns nonsalant: „Ne pregatim de Paste“.

Distribuirea la domiciliu a pungilor cu alimente „marca“ Vanghelie a generat si un episod comic, care a infirmat declaratiile sale ca sprijina „pe nevoiasi“. O punga cu alimente a ajuns si la domiciliul surorii senatorului C.V. Tudor, care nu are deloc o situatie defavorizata. Infuriat peste masura, liderul PRM a iesit pe televiziuni si a denuntat gestul electoral al edilului PSD-ist de la sectorul 5.

In aceeasi zi, in competitia pomenilor electorale a intrat si liderul PNG, Gigi Becali. La sediul unei fundatii a latifundiarului din Pipera s-au impartit pungi cu 30 de oua, zahar, ulei si cozonac. Este adevarat, beneficiarii erau doar cei care erau posesori de carnet de partid. La coada, una dintre membrele PNG a recunoscut in fata unui reporter tv ca au intrat in partid pentru ca au primit si bani.

Liberalii din Brasov au patentat o metoda originala de pomana electorala. Astfel, presedintele Consiliului Judetean Brasov si totodata candidatul PNL la acest post la alegerile din 1 iunie, Aristotel Cancescu, a oferit in weekend plimbari gratis intre Brasov si Rasnov cu trenul turistic de epoca, „Dracula Expres“, care are in componenta un vagon din garnitura fostului rege Carol al II-lea si trei vagoane din garnitura interbelica a Orient Expresului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.