Senatorul independent Sorin Oprescu a declarat ieri la Realitatea TV ca, daca i se respinge recursul si nu va putea candida pentru primaria Bucuresti, intentioneaza sa creeze o "miscare sociala", fara a preciza insa clar ca se gandeste la infiintarea unui nou partid.

Intrebat ce va face daca va pierde recursul la deciziile BEM si a Tribunalului Bucuresti legate de respingerea candidaturii sale independente, Oprescu a declarat: "Nu stiu. Daca lucrurile se vor intampla asa pe termen lung, o sa incerc sa creez o miscare sociala, cu directia ei axata pe educatie, sanatate, tineret, (....) pentru ca noi, astia care ne apropiem de o alta varsta, care am invatat ceva, care am facut ceva sau nu am facut cat am fi dorit, vrem ca macar cei tineri sa beneficieze de ceea ce noi nu am avut'". Senatorul nu a precizat insa clar daca intentioneaza sa formeze un nou partid, dar a reiterat ca nu intentioneaza sa se intoarca in PSD.

Totodata, Oprescu a lansat si informatia potrivit careia candidatura sa a fost acceptata de BEM in prima instanta pentru ca apoi, dupa verificarea semnaturilor sa i se spuna ca nu indeplineste conditiile legale, arata NewsIn.

"Eram inscris in cursa", a sustinut Oprescu, aratand un document, cu stampila si numar de inregistrare, care in interpretarea sa ar reprezenta o acceptare a candidaturii sale (de catre BEM, n.r.) catre tribunal. Oprescu a precizat ca documentul respectiv a fost emis in dupa-amiaza zilei in care si-a depus candidatura, pentru ca apoi sa inceapa un "carusel" in care lucrurile se schimbau din ora in ora. Oprescu a mai spus ca acesta a fost si unul din argumentele invocate de avocatii sai in cadrul contestatiei depuse joi la Tribunalul Bucuresti.

Oprescu s-a plans totodata ca sectia contencios a Tribunalului Bucuresti nu i-a prezentat nici pana acum motivatia respingerii contestatiei sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.