Legislatia in vigoare pentru alegerile locale prevede ca un candidat la o primarie/Consiliu Judetean sau Consiliu Local este obligat sa aiba domiciliul in localitatea, respectiv judetul in care candideaza.

Bucurestiul reprezinta insa o exceptie la nivelul primariilor de sector, unde candidatii nu sunt obligati prin lege sa domicilieze in sectorul in care candideaza. Singura conditie impusa unui candidat la o primarie de sector este sa aiba „buletin de Bucuresti“.

Dintre cei 18 candidati la primariile celor sase sectoare din Bucuresti care apartin principalelor forte politice - PSD, PD-L si PNL -, jumatate nu locuiesc in sectorul in care doresc sa devina primari.

Doar in sectorul 1 toti trei candidatii - Andrei Chiliman (PNL - primarul in exercitiu), Razvan Murgeanu (PD-L) si Dan Tudorache (PSD) - locuiesc in sectorul pe care spera sa-l conduca timp de patru ani.

In sectorul 2, situatia este total opusa. Nici unul dintre principalii candidati nu locuieste in zona. Primarul in functie, Neculai Ontanu (PSD), chiar daca in acte are domiciliul in sector, locuieste de fapt in comuna Voluntari, din judetul Ilfov. Viceprimarul Dan Cezar Ionescu - candidat din partea PD-L - locuieste in sectorul 1.

Candidatul liberal Dragos Dinca locuieste in sectorul 5. El nu candideaza acolo pentru ca - potrivit unor surse din PNL - este mult mai cunoscut in sectorul 2 prin afacerile pe care le deruleaza.

Si principalul favorit la Primaria Sectorului 3, primarul in functie Liviu Negoita (PD-L), se afla in situatia lui Ontanu. In acte, domiciliul il are chiar in apropierea primariei pe care o conduce.

Foarte putini stiu insa ca Negoita locuieste intr-o vila din comuna Balotesti, judetul Ilfov. Nici contracandidatul sau din PSD, Doru Giugula, nu este „bastinas“, el avand domiciliul in sectorul 2. „Este sectorul cel mai curat“, ne-a declarat Giugula. Teodora Bertzi, candidatul PNL, este cu toate actele in regula, ea locuieste in sector.