Presedintele UDMR, Marko Bela, considera ca nu este normal ca doar alegerile pentru functia de primar al Capitalei sa fie mediatizate.

“E vizibila doar campania pentru functia de primar al municipiului Bucuresti, ceea ce este un lucru important, dar nu cred ca numai aceasta functie ar trebui pusa in lumina reflectoarelor cu ocazia alegerilor locale”, a declarat, citat de Rompres, Marko Bela.

El a afirmat ca la fel de importante sunt si functiile de primar, de presedinte de consiliu judetean si de consilier local de la nivelul intregului teritoriu. “Daca vorbim de descentralizare, nu trebuie sa vorbim cu ocazia alegerilor locale doar de Bucuresti. E o contradictie sa vorbesti aproape in exclusivitate despre Bucuresti cu ocazia alegerilor locale”, a precizat Marko Bela.

Liderul UDMR a spus ca, dincolo de aceste “distorsiuni”, a constatat din partea partidelor politice o atentie sporita acordata alegerilor locale, spre deosebire de alegerile europarlamentare din toamna anului trecut.
Marko Bela a subliniat ca, desi mai sunt noua zile pana la deschiderea oficiala a campaniei electorale, deja se observa ca “suntem in campanie”, ceea ce, in opinia liderului UDMR, este un fapt “foarte firesc”.

“In timp ce, cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, am reprosat celorlalte formatiuni ca nu au dat o importanta deosebita si nu au avut o campanie coerenta pe aceasta tema, in schimb, de data aceasta, avem o campanie foarte puternica din partea tuturor formatiunilor politice, ceea ce e bine, pentru ca aceasta demonstreaza ca, in 2008, suntem constienti de importanta administratiei locale”, a declarat Marko Bela.

La nivel national, UDMR are peste 7.000 de candidati pentru alegerile locale care vor avea loc la inceputul lunii iunie, a mai adaugat acesta. El a spus ca in “spatele” acestor candidati se gasesc peste 155 000 de persoane care au participat la prealegerile organizate de UDMR si care si-au manifestat optiunea fie direct la urne, fie in cadrul unor adunari generale cu larga participare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.