Partidele romanesti au adoptat o strategie de aliante pentru a contracara potentialul UDMR si PCM din zonele cu minoritate maghiara insemnata.

Chiar daca la nivel central PSD, PDL si PNL sunt in razboi, in Covasna, Mures si Satu Mare formatiunile au parafat protocoale contra naturii, pe criterii etnice. Joi seara, in urma unor negocieri de sapte ore, organizatiile de Covasna ale PDL, PSD, PNL, PC si PNG au incheiat Alianta Romanilor, in vederea intocmirii unei liste comune de candidati pentru Consiliul Judetean.

Cele cinci formatiuni il vor sustine, in lupta pentru sefia acestei institutii, pe pesedistul Sabin Calinic. Protocolul va functiona si in orasul Sfantu Gheorghe, pentru primarie fiind sprijinit democrat- liberalul Valer Serban, a anuntat liderul PDL Covasna, Gheorghe Baciu. In plus, s-a stabilit intocmirea unei liste comune pentru Consiliul Local. Candidatul roman la sefia CJ din judet ii va infrunta pe deputatul UDMR Tamas Sandor, preotul unitarian Kovacs Istvan din partea PCM si pe actualul vicepresedinte al CJ Covasna, Vajda Lajos, independent. Conducerea PDL Covasna a apreciat ca aceasta alianta ii va scoate pe romani la vot, iar numarul de consilieri judeteni si locali obtinut va fi mai mare. Un alt protocol, de data aceasta fara democrat-liberali, s-a incheiat si in orasul Covasna, unde PNL, PSD si PRM, vor merge pe mana medicul Nicolae Enea, pentru functia de primar.

O situatie similara se regaseste in judetul Mures, unde PSD, PDL si PRM s-au pus de acord sa-l sustina in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean pe deputatul social-democrat Liviu Timar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.