Coordonatorul de campanie pe probleme politice al PNL, Bogdan Olteanu, i-a criticat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, pe parlamentarii PD-L, pentru contestatia facuta de acestia la Curtea Constitutionala, in urma careia Curtea a decis ca masura confiscarii averilor dobandite nejustificat este neconstitutionala.
“Gestul parlamentarilor PD-L este extrem de grav si contravine intregii filosofii a actiunii politice a actualei guvernari in combaterea coruptiei. Contravine, de asemenea, angajamentelor pe care ni le-am luat la Bruxelles. Noi ne-am angajat ca vom confisca averile dobandite nejustifica, iar Bruxell-ul asteapta sa facem acest lucru. A fost o tehnica parlamentara interesanta, deoarece parlamentarii PD-L nu au indraznit sa atace legea ANI, ci au atacat o lege a lui Eugen Nicolicea, prin care acesta introducea si in alte instrumente de control a averii, decat Agentia de Integritate, posibilitatea confiscarii averilor dobandite nejustificat. Dar, in urma deciziei CCR, se stabileste ca averea nejustificata nu se poate confisca, iar decizia va fi aplicata in toate cazurile”, a declarat Bogdan Olteanu.

El a precizat ca gestul parlamentarilor PD-L si al tututor deputatilor care au semnat contestatia, a deschis foarte simplu calea ca orice persoana anchetata de ANI sa conteste la CCR si sa obtina castig de cauza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.