"Noi observam niste evolutii destul de bizare si periculoase. In Ardeal, in mai multe judete, ca de exemplu judetul Mures sau Satu-Mare s-au creat niste coalitii monstruoase. PSD, PD-L, PRM s-au aliat si scopul declarat al acestor aliante ar fi sa combata UDMR si sa impiedice accesul unor candidati UDMR in functiile de primar sau presedinte de Consiliu Judetean", a declarat liderul UDMR, intr-o conferinta de presa.

Marko Bela a afirmat ca, prin sustinerea unor candidati unici pentru primarie si Consiliu Judetean, cele trei partide se intorc in timp si incearca un vot etnic. Bela a mai adaugat ca si in Satu-Mare se contureaza o asemenea alianta intre social-democrati, democrat-liberali si PRM.

Alianta cu "scopuri pozitive"

Liderul UDMR a recunoscut ca si formatiunea pe care o conduce a facut o coalitie in judetul Timis, cu minoritatile sarbe, bulgare, ucrainene si italiene, pentru sustinerea unor candidati unici sub sigla UDMR, dar ca aceasta alianta are scopuri pozitive, si anume reprezentarea minoritatilor in administratia locala.