Acelasi Sergiu Andon, avocatul omului de afaceri Dan Voiculescu si deputat conservator, care a reusit in februarie 2008 sa faca ca legea care se afla la baza functionarii Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa fie declarata neconstitutionala loveste inca o data.

Andon, reuseste din postura de deputat performanta ca prin amendamentele sale, restrangerea activitatilor Colegiului sa fie votata de juristii din Parlament.

Deputatii juristi au eliminat, marti, din textul ordonantei CNSAS, prevederea potrivit Colegiul trimite in instanta note de constatare privind colaborarea cu Securitatea, inlocuindu-le cu referate care nu contin decat un inventar al documentelor din dosar si care sunt inaintate in justitie.

Prin amendamentele lui Sergiu Andon, competentele CNSAS devin si mai reduse, Consiliul fiind limitat la o activitate strict administrativa. Propunerile conservatorului au avut sustinerea PSD. Intrucat social-democratii au fost prezenti in formatie completa la sedinta, iar cei de la PD-L au lipsit, reprezentantii PNL si UDMR nu au avut nicio sansa sa promoveze varianta Executivului. In aceste conditii, proiectul a fost dezbatut in mai putin de o ora, trecand, la final, cu votul unanim al Comisiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.