“Va marturisesc, am o slabiciune pentru Mona Musca”, a afirmat liderul democrat-liberal, aratand ca in patru ani in care au fost colegi de Parlament, a avut o colaborare foarte buna cu aceasta pe diverse proiecte legislative. La randul sau, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a afirmat ca nici el nu a discutat cu Mona Musca despre o eventuala revenire in politica. “Ea este cea care trebuie sa se hotarasca daca revine in politica sau nu. Deocamdata, nu a luat nicio decizie”, a subliniat Theodor Stolojan. In ultima perioada, in presa centrala au fost vehiculate mai multe informatii referitoare la o revenire a Monei Musca in politica si, implicit, despre o candidatura a ei pentru Parlament.

Acum cateva luni, vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica declara ca Mona Musca ar putea sa se intoarca in politica si sa candideze pentru un mandat de parlamentar, daca se va introduce votul uninominal. In alta ordine de idei, senatorul Jean Vraciu, liderul PD-L Vrancea, a declarat ca ieri a avut loc o intalnire cu liberalii, la care urmeaza sa se discute despre o eventuala “alianta anti-Oprisan”.

Vraciu a precizat ca tinta PD-L este aceea de a castiga alegerile locale si de a schimba conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vrancea. “Vrem sa punem un alt presedinte la CJ, altul decat Marian Oprisan (PSD-n.r.). Suntem dispusi la o colaborare sincera avand ca prioritate schimbarea lui Marian Oprisan”, a spus Vraciu, inaintea intrevederii.

Senatorul a aratat ca, in Vrancea, PD-L este foarte aproape de PSD in sondajele de opinie si ca, din punctul sau de vedere, pentru realizarea unei astfel de colaborari este nevoie de “vointa politica din ambele parti”. Mona Musca nu a confirmat deocamdata daca intentioneaza sau nu sa revina in politica.