Striviti de legaturile propriilor lideri cu mafia araba din Romania, pesedistii incearca sa-i arunce in spate presedintelui Traian Basescu presupuse legaturi cu sirianul Omar Hayssam. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu, a renuntat la duminica in familie si s-a chinuit ieri sa explice ziaristilor o mare "dezvaluire", de altfel o informatie publica afisata si pe internet. Si anume ca in anul 2004 Primaria Municipiului Bucuresti a cumparat apa minerala in valoare de 191 de milioane de lei de la Rio Bucovina Distribution SRL, una din firmele lui Omar Hayssam. Ei bine, urmand o logica numai de el stiuta, Codrin Stefanescu a ajuns la concluzia ca actuala administratie prezidentiala l-a sustinut financiar in anii trecuti pe Omar. Nestiind sau nedorind sa inteleaga ca nu Basescu, personal, a cumparat baxurile cu apa minerala, Codrin Stefanescu a manifestat brusc o grija imensa pentru "banii stransi de la contribuabilul bucurestean". Nu au mai contat afacerile de zeci de milioane de dolari facute de Omar Hayssam cu ajutorul Guvernului Nastase si nici contractele de miliarde ce i-au fost date acestuia de Nicolae Vacaroiu.

De altfel, "dezvaluirea" PSD nu a starnit decat zambete din partea oficialilor din cadrul Primariei Bucuresti. Viceprimarul Razvan Murgeanu, cel care l-a suplinit pe Basescu la primarie pentru cateva luni, considera ca iesirea lui Stefanescu nu e decat o replica nereusita la tot mai desele dovezi de coruptie aduse liderilor PSD. "Se strange latul prea tare in jurul lui Hrebenciuc. Au cautat sa descopere si ei, neaparat, ceva. Insa Basescu nu a avut nici o treaba. Ce naiba? Nu statea primarul sa cumpere apa, agrafe, piuneze, hartie, pixuri si mai stiu eu ce altceva. In Primaria Capitalei este o directie care se ocupa de aceste achizitii. Apa respectiva a fost luata vara trecuta, ca asa ne obliga legea. Cand sunt temperaturi mai mari de 40 de grade, trebuie sa le dai oamenilor apa. Si va garantez ca nimeni nu stia ca asta e o firma apropiata de Omar Hayssam asta".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.