PUR a decis, simbata, sa-si schimbe numele, Partidul Umanist din Romania devenind Partidul Umanist Roman, si a dat asigurari ca intentioneaza sa aiba o „colaborare pe termen lung“ cu actualii parteneri de coalitie.

Liderul PUR, Dan Voiculescu , a declarat simbata ca intentioneaza sa aiba o intrevedere cu presedintele Traian Basescu, pentru a clarifica relatia conflictuala dintre cei doi. Surprinzator, in cadrul conferintei de presa sustinute dupa Consiliul National al PUR, Voiculescu nu s-a aratat deloc agresiv fata de seful statului. Exista si alte semnale care conduc la concluzia ca umanistii intentioneaza sa se "alinieze" cvasitotal la actuala politica a Aliantei "D.A.". "PUR intentioneaza sa aiba o colaborare pe termen lung cu actualii parteneri din Coalitie", spune Dan Voiculescu, iar in ceea ce priveste solutia propusa de guvern, si anume trecerea pachetului legislativ privind proprietatea prin asumarea raspunderii guvernamentale, din discursul liderilor umanisti a disparut orice element de negatie. "In cadrul CN al Coalitiei se va decide solutia cea mai buna care va asigura stabilitatea guvernului, iar noi stim ce importanta are proprietatea", declara George Copos.

Chiar daca PUR nu agreeaza sa-si intoarca votul pentru a-i debarca pe Nastase si Vacaroiu de la sefia celor doua Camere, "in cazul in care vor exista motive serioase ce vor necesita revocarea lor din functii, vom actiona in consecinta", a mai spus Dan Voiculescu. Si pentru a fi si mai convingatori, umanistii, prin vocea numarului 2 din partid, Daniela Popa, au anuntat ca observatorii PUR care vor fi trimisi din toamna in Parlamentul European se vor alatura, "fara discutie", unui "grup de dreapta".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.