Numele vehiculate sunt cele ale lui Marian Vanghelie, sustinut de organizatia Bucuresti, Sorin Oprescu, primul in sondaje, si Miron Mitrea, solutia de compromis intre primii doi.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ieri ca filiala din Capitala vine astazi cu o singura propunere: a sa. Intrebat daca este posibil sa se retraga, Vanghelie a raspuns ca "pot sa fiu de acord, daca simt ca poate fi o solutie mai buna si asta nu inseamna ca ma retrag, asta inseamna ca reformulez pozitia organizatiei de Bucuresti". Cel mai important sustinator al lui Vanghelie este chiar presedintele partidului, Mircea Geoana.

Mitrea se pregateste pe margine

La ultimele intalniri ale liderilor partidului s-a vehiculat numele sefului de campanie al PSD, Miron Mitrea. Acesta a spus ca "intru cu foarte mare placere in aceasta competitie" daca organizatia Bucuresti il sprijina. Adica daca Vanghelie va fi de acord sa primeasca altceva in schimb, cum ar fi un posibil tandem cu el pe post de primar general si cu Vanghelie - viceprimar. Aceleasi surse din PSD au spus insa ca, in cazul unei candidaturi independente a lui Oprescu, Mitrea va renunta sa intre in cursa.

Doctorul asteapta

Senatorul PSD Sorin Oprescu se gandeste de mai multa vreme la o candidatura independenta. "Doctorul" a spus ca asteapta decizia de azi a CEX, dupa care, daca nu va fi nominalizat de partid pentru Primaria Generala a Capitalei, va lua o decizie finala. Pe Oprescu il sustin nume importante ale partidului, precum Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu si Victor Ponta, care au spus ca Bucurestiul are nevoie de un candidat intelectual.