Conservatorii sustin solicitarea PSD privind majorarea pensiilor de la 1 iunie 2008 si nu-i intereseaza daca aceasta masura este considerata pomana electorala sau nu. informeaza NewsIn.

"Pe noi ca partid chiar nu ne intereseaza motivatia unei eventuale mariri a pensiilor de la 1 iunie 2008. Nu ne intereseaza daca ea este electorala, cu atat mai bine. Inseamna ca pe langa pensionari vor profita si partidele politice de pe urma acestei mariri a pensiilor. E bine ca rezultatul sa se vada in practica, ca aceasta solutie sa fie aplicata", a declarat joi deputatul conservator Vlad Hogea.

Potrivit deputatului, PC sustine marierea eventuala a pensiilor cu data de 1 iunie 2008, deoarece varstinicii merita sa fie considerati o prioritate absoluta, daca se verifica in realitate "declaratiile triumfaliste" ale Guvernului privind cresterea economica si existenta unor resurse bugetare indestulatoare.

Conservatorii propun de asemenea corelarea periodica a pensiilor cu indicele de inflatie. "Nu dorim ca in Romania sa avem pensii batute in cuie, sa avem pensii fixe care o data marite vor ramane la acelasi cuantum pana cand doamne fereste cel care le primeste ajunge pe lumea cealalta", a mai declarat Vlad Hogea.

PSD a anuntat ca va depune un proiect de lege privind devansarea cresterii punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie, masura ce ar urma sa intre in vigoare in ziua alegerilor locale.

Premierul Tariceanu a sustinut, miercuri, ca Executivul nu este dispus sa faca pomeni electorale in ce priveste pensiile sau alte venituri ale bugetarilor si le-a transmis pensionarilor care au protestat in fata Guvernului ca o noua majorare va fi dispusa daca exista venituri suplimentare la buget.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.