Senatul a reusit ieri performanta de a adopta sau respinge citeva legi cu un scor de peste 70 de voturi, in conditiile in care in sala de sedinta nu erau prezenti fizic decit aproximativ 50 de parlamentari.
Mai mult, dintre acestia nici macar nu si-au exprimat toti optiunea de vot. Sistemul aplicat de presedintii de sedinta, Norica Nicolai (foto) si apoi Doru Taracila, a fost simplu. Invocind defectarea sistemului electronic de vot, au decis votul prin ridicare de mina. Iar cind alesilor li s-a cerut sa-si exprime optiunea de vot la un proiect sau altul, chiar daca in sala erau doar aproximativ 50 de senatori, presedintii de sedinta au calculat voturile exprimate pornind de la cvorumul de 81 de prezenti anuntat la inceperea sedintei.

Asta in ciuda faptului ca mare parte a senatorilor care semnasera di­mi­neata lista de prezenta nu se mai afla in sala pentru a exprima un vot.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.