Pesedistii s-au impotmolit din nou in nominalizarea candidatului la Primaria Capitalei, dupa ce Sorin Oprescu a declarat ca ia in calcul sa candideze ca independent. Vadit dezavantajat in cazul in care se va intimpla acest lucru, Miron Mitrea bate in retragere.
In urma lansarii pe surse a candidatului-surpriza, in persoana lui Miron Mitrea, Sorin Oprescu, favorit al gruparii Iliescu, a sarit la bataie si i-a amenintat pe li­derii PSD cu solutia unei candidaturi independente (o teza, de altfel, mai veche a acestuia) daca CEx va aproba miine alta varianta pentru postul de edil-sef. Constienti ca acest lucru ar insemna ruperea voturilor PSD, Mircea Geoana si Miron Mi­trea, prezenti din nou ieri la se­diul de campanie, s-au aratat terifiati de o asemenea posibilitate si si-au exprimat speranta ca lucrurile nu vor lua o asemenea turnura. Geoana s-a declarat astfel dispus sa discute cu Oprescu “ca intre colegi”. “Pina la urma, cred ca nu e nimeni atit de orbit de politica incit sa nu isi dea seama ca interesul partidului trebuie sa primeze”, l-a sagetat totusi Geoana pe Oprescu, transmintindu-i ca ar avea un loc al lui in echipa social-democratilor, “eventual sa sustina campania pe Bucuresti”. Mai mult, liderul PSD a insistat pe ideea ca cel mai bun candidat va fi cel care are sustinerea organizatiei Bucuresti (n.r. - la acest moment, Marian Vanghelie) si, intrebat ce va face partidul daca Oprescu va insista sa candideze, a raspuns ironic: “Daca si cu parca...”

SCHIMBARE DE PLANURI. Ferm, Miron Mitrea a spus foarte clar ca Geoana si conducerea PSD trebuie sa rezolve problema candidaturii independente a lui Oprescu pentru ca partidul nu poate sa mearga cu doi candidati la Primarie. “Eu sint convins ca PSD nu va avea doi candidati. Nu putem merge cu doua candidaturi. Nu cred ca un om serios se poate juca astfel cu candidaturile”, a declarat Mitrea, adaugind ca el este convins ca “Sorin se va gindi serios si va ramine in echipa”. Desi Mitrea nu a spus-o oficial, surse din partid au declarat pentru Mediafax ca acesta a anuntat ca va renunta la candidatura daca Geoana nu il va convinge pe Oprescu sa nu candideze ca independent. Asta desi, spun sursele citate, Mitrea a dat deja drumul la pregatiri si a inceput sa tatoneze citeva posibile sloganuri electorale, el aflind, dintr-un sondaj pe care l-a comandat la nivelul Bucurestiului, ca ar detine 20% din optiunile electoratului. De altfel, Mitrea nu a renuntat ieri sa-si afiseze postura de potential candidat, declarind ca el poate sa tina piept oricarui candidat, pentru orice functie, intrucit este “un politician serios” si stie sa se bata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.