Seful campaniei PSD la alegerile locale, Miron Mitrea, si negociatorul-sef al PSD, Viorel Hrebenciuc, s-au intalnit luni cu candidatul PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa.

Potrivit informatiilor noastre, Mitrea si Hrebenciuc i-ar fi propus lui Gusa diverse forme de colaborare la alegerile pentru Primaria Capitalei, cum ar fi sa candideze din partea PSD pentru o primarie de sector bucuresteana. Gusa nu a acceptat oferta celor doi. "Raman la proiectele mele", a spus acesta.

Contactat de "Curentul" pentru a oferi mai multe detalii referitoare la intalnirea de luni, Gusa a evitat la inceput subiectul, insa a recunoscut apoi ca discutia privata a avut loc, dar ca nu s-a ajuns la nici un rezultat. Cat despre Viorel Hrebenciuc, cel alintat duios de colegi "javra", acesta nu a negat intalnirea, dar nici nu a confirmat-o. Dupa ce "Curentul" l-a intrebat ce a discutat cu Cozmin Gusa, Hrebe nu a dorit sa ne ofere vreun detaliu. "Am discutat de fotbal. Hai, pa!", a spus Hrebenciuc si ne-a inchis telefonul.

"Am avut si alte intalniri"

- Am primit o informatie potrivit careia v-ati intalnit la inceputul saptamanii cu unii lideri PSD si ati discutat despre alegerile din Bucuresti. Este adevarata?
- Eu ma intalnesc cu foarte multi oameni politici.
- Este vorba despre o intalnire care a avut loc luni cu domnii Hrebenciuc si Mitrea.
- Am avut foarte multe propuneri in ultima vreme.
- Deci nu negati intalnirea.
- Da, am avut intalniri si cu alti oameni politici, dar raman la proiectele mele. Scorul meu din sondaje deranjeaza pe multi. Primesc foarte multe telefoane de la oameni politici...
- De la cine ati primit astfel de telefoane?
- Nu deconspir chestii private, decat pe cele care au fost deja deconspirate.
- Domnii Hrebenciuc si Mitrea v-au propus sa candidati pentru PSD sau un pact de neagresiune?
- Nu comentez discutiile politice private pe care le am. Raman la proiectele mele.

Nu a lasat loc de "buna ziua"

Pe Cozmin Gusa si PSD ii leaga un trecut tumultuos. Pe 19 martie 2001, Cozmin Gusa a fost numit secretar general al partidului de catre Adrian Nastase. A demisionat din PSD pe 7 iulie 2003, lansand o serie de acuzatii inspre "dinozaurii" partidului, despre care a spus ca "nu au nici o legatura cu social-democratia". I-a nominalizat atunci direct pe vicepresedintii Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc, despre care spunea ca ar trebui sa se retraga in esalonul doi al partidului. In replica, Hrebenciuc a spus ca "nu stiu daca Cozmin Gusa are calitatea de a-mi spune ce sa fac".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.