"Ca urmare a ceea ce am aflat azi despre mitingul pensionarilor din Galati, PNL cere autoritatilor competente sa-si faca datoria. Cerem Autoritatii Electorale Permanente sa verifice in ce masura modul in care s-au dat bani celor care au venit de la Galati este legal sau nu. Cerem Curtii de Conturi sa verifice daca sunt bani publici cei care au fost utilizati in aceasta actiune. Nu cerem nimic DNA pentru ca nu are niciun rost", a afirmat Olteanu, care a adaugat ca PNL cere si societatii civile sa sprijine asigurarea unei campanii corecte si echilibrate.

Olteanu s-a referit la situatia din Galati unde, in opinia sa, PSD si PD-L au decis sa inceapa campania electorala oferind bani pensionarilor.

Liderul liberal a precizat ca PNL a dublat pensiile, in timp ce PD-L si PSD au dat bani pensionarilor sa vina la Bucuresti, dupa ce "atat Traian Basescu, cat si PD-L s-au opus cu vehementa majorarii pensiilor la vremea respectiva". "Aceeasi ii atata astazi pe pensionari sa iasa in strada si sa ceara ceea ce nu au vrut sa le dea cu un an in urma", a afirmat Olteanu.

"Ambele partide, prin mita electorala pe care au folosit-o astazi, folosesc aceleasi metode de soriginte fesenista, de stanga, fie ca e vorba de stanga rosie, fie de cea vopsita in portocaliu. Sunt din ce in ce mai aproape unul de altul, asa cum o arata colaborarile semnate si parafate in Giurgiu, Mures, Ilfov sau doar discutate si aranjate pe sub masa ca in Bacau, Neamt, Sibiu", a mai spus Bogdan Olteanu.