Sedintele de ieri ale conducerilor PD-L si PSD au fost pline de secretomanie.

Presedintele democrat-liberal, Emil Boc, a spus ca partidul anunta candidatul oficial la Primaria Capitalei astazi, la ora 12.00. Intrebat care este acesta, Boc a spus ca nu poate da mai multe amanunte, intrucat "tine de strategia partidului", si nu a dorit sa dezvaluie nici numele celor care se vor implica in campania electorala la nivelul Capitalei.

Intrebat totusi daca secretarul general al partidului, Vasile Blaga (despre care surse PD-L au spus ca e cel mai probabil sa fie desemnat drept candidatul la Primaria Capitalei, n.r.), va putea coordona campania electorala, Boc s-a dat de gol, spunand ca "Blaga va avea un sef de campanie la fel cum fiecare candidat are un sef de campanie".

Pentru ca si-a dat seama ca a deconspirat numele candidatului, Boc a adaugat ca "daca va fi decizia respectiva, va avea fiecare sef de campanie".

PSD tace malc

De cealalta parte, in Kisselef, nicio vorba despre evolutia discutiilor privind candidatul PSD la sefia Primariei bucurestene. Presedintele partidului, Mircea Geoana, a precizat ca in sedinta Biroului Politic National nu s-a discutat despre acest lucru si ca "in acest moment exista foarte multe speculatii. Deciziile finale le vom lua la Comitetul Executiv, care va avea loc cu o zi sau doua inaintea lansarii candidatilor, din 16 aprilie".

PSD are de ales intre primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, si senatorul social-democrat Sorin Oprescu. De altfel, nici sedinta de ieri a BPN nu a fost scutita de certuri, Marian Vanghelie reprosandu-i lui Ion Iliescu ca "nu s-a dezbarat de apucaturile staliniste", dupa cum ne-au precizat surse participante la intalnire.

Pentru ca liderii partidului s-au scindat in jurul celor doi, provocand certuri in PSD, in ultimele zile au fost vehiculate drept posibile solutii de compromis vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu si coordonatorul de campanie al partidului, Miron Mitrea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.