Partidul Civic Maghiar a infiintat, duminica seara, filiala judeteana Cluj, in prezenta delegatilor din organizatiile deja constituite, printre care si liderul celei de la Cluj-Napoca, arheologul Gergely Balazs, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit acestuia, presedintele PCM Cluj a fost aleasa Sandor Krisztina, fostul lider al Consiliului Tineretului Maghiar, iar vicepresedinte este Buzas Istvan, un patron de tipografie din Huedin. „Din prezidiul executiv mai fac parte cinci membri, din organizatiile deja infiintate. Am decis ca acesta sa fie un prezidiu temporar, iar la o luna dupa alegeri sa organizam noi alegeri, cand vom avea mai multe organizatii”, a declarat Gergely Balazs pentru NewsIn.

Presedintele PCM Cluj, Sandor Krisztina, a declarat, la randul ei, ca prioritatea sa este de a infiinta cat mai multe organizatii in judet.

„Noi dorim sa infiintam cat mai multe organizatii si sa ne prezentam cat mai bine la alegeri. Eu cred ca acum exista oportunitatea pentru toti care nu au vrut sa joace un rol politic, din diferite motive, dar acum o pot face cu PCM. Acum exista o alternativa”, a precizat Sandor pentru NewsIn.

PCM Cluj isi va finaliza propunerile cu candidatii pentru Consiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj pana duminica, 13 aprilie, urmand ca in ziua respectiva sa se intalneasca prezidiul executiv al filialei pentru a decide ordinea pe liste si pentru a aproba lista finala. In paralel, PCM Cluj continua negocierile cu UDMR Cluj, insa, potrivit lui Gergely Balazs, varianta unei intelegeri cu Uniunea este secundara, deoarece PCM si-a dori o participare independenta la alegeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.