In urma cu o luna, Biroul Executiv al PSD a adoptat prin vot propunerile de modificare a statutului partidului, printre acestea numarandu-se si prevederea conform careia vicepresedintii sa fie alesi prin vot de Congres.

La vremea respectiva, Iliescu s-a opus din rasputeri acestei prevederi, dar a fost nevoit sa accepte introducerea ei la presiunile venite in special din randul generatiei de lideri mai tineri ai partidului. Acum, ca mai sunt cateva zile pana la Congres, Iliescu nu mai recunoaste ce s-a votat in BEx si a anuntat, inca de luni, in Delegatia Permanenta, ca ar fi mai bine ca vicepresedintii sa fie desemnati de Consiliul National al partidului, un for mai restrans al partidului, format cu precadere din parlamentari si liderii de la centru.

Asta ar insemna ori ca vicepresedintii vor fi numiti, practic, in bloc, pe o lista care se va afla la bunul plac al noului presedinte al partidului - evident Ion Iliescu, ori ca, daca s-ar face un vot, ar fi un simulacru, fiind mult mai usor de "aranjat" voturile intr-un for de cateva sute de persoane, in comparatie cu Congresul, care are vreo cateva mii de membri. De altfel, nu degeaba Victor Ponta a lansat avertismentul referitor la fraudarea alegerilor la Congresul de saptamana viitoare.

Insa, in afara de eludarea alegerilor democratice care il inspaimanta dintotdeauna pe marele sef al PSD, Iliescu mai cloceste si o surpriza neplacuta pentru Adrian Nastase, astfel incat functia de presedinte executiv sa nu fie totusi inclusa in statut, pentru ca Nastase sa fie nevoit sa se multumeasca cel mult cu un post de vicepresedinte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.