Fostul ministru al invatamintului, Ecaterina Andronescu, va candida pentru postul de secretar general al PSD, sustin surse din cadrul acestei formatiuni. Aceasta ii va avea drept contracandidati pe actualul vicepresedinte Miron Mitrea si pe presedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), Victor Ponta. Se pare insa ca Ecaterina Andronescu este favorita in competitia pentru functia de secretar general, deoarece ea se bucura de sprijinul "aripii Iliescu", dar si a "aripii Nastase".

Intrarea fostului ministru al invatamintului in lupta pentru aceasta pozitie in ierarhia PSD nu este o surpriza, avind in vedere ca recent Ion Iliescu a avansat ideea ca, la Congres, ar putea candida o femeie pentru aceasta functie. Pe de alta parte, fostul ministru al justitiei, Cristian Diaconescu, ne-a declarat ca doreste sa candideze pentru o functie de vicepresedinte, din cei noua care vor fi alesi la Congresul de luna aceasta. Surse din PSD spun ca in aceasta competitie vor intra si actualul purtator de cuvint al partidului, Titus Corlatean, si secretarul general, Dan Matei Agathon.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.