Presedintele Traian Basescu s-a decis sa-si perfectioneze limba engleza. Dar nu cu un profesor, ci ascultand versiunea in limba engleza a BBC. El a marturisit acest lucru joi seara, cand - impreuna cu premierul Calin Popescu-Tariceanu - a participat la lansarea in Romania a postului de radio BBC World Service. Perfectionarea ii va lua ceva timp pentru ca treburile prezidentiale ii lasa putina vreme pentru alte activitati. "Va marturisesc ca nu mai am timp sa ascult radioul. La primarie era un radio tot timpul pornit, dar va pot spune ca pe biroul meu se afla un computer, iar de pe siteul Ziare.com accesez BBC-ul ori de cate ori vreau sa vad exact ce-am spus", a declarat Basescu.

La randul sau, ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, prezent si el la eveniment, a declarat ca a invatat limba romana de pe siteul Internet al BBC. Ambasadorul Quayle a tinut sa exprime sprijinul Marii Britanii pentru aderarea Romaniei la UE, subliniind ca votul din Parlamentul European pentru semnarea Tratatului de aderare constituie un pas foarte important.
El a atras insa atentia ca perioada urmatoare va fi una deosebit de importanta pentru Romania si a aratat ca Marea Britanie va sprijini eforturile tarii noastre si in calitate de presedinte in exercitiu al UE in cea de-a doua jumatate a acestui an.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.