Cinci din cei 17 ministri ai Cabinetului vor lipsi o luna de la posturi, fiind candidati la alegerile locale

Ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely, si-a lansat ieri candidatura la functia de primar al Targu Muresului. Absorbit de noua misiune, udemeristul a anuntat ca in perioada campaniei electorale isi va lua concediu de la Minister pentru o luna, astfel ca institutia va fi lasata de izbeliste incepand din luna mai.

Borbely a explicat ca, pentru zilele libere solicitate, uzeaza de dreptul pe care il are orice cetatean roman. "Probabil nu va fi nici odihna si nici concediu, dar va fi o luna in care vom mobiliza targumuresenii sa ma voteze", a explicat udemeristul, care spera sa devina primar din primul tur. El a precizat ca nu are obligatia de a demisiona, precum prefectii, daca este implicat in alegerile locale, astfel ca acest gest il va face a doua zi dupa ce va fi ales. "Voi demisiona atat din functia de ministru, cat si din cea de deputat. Eu sper sa fie in 2 iunie", a spus Borbely, citat de Mediafax.

Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice nu este singura institutie afectata de campania electorala pentru locale. Situatia este similara in cazul sefului de la Transporturi, Ludovic Orban, care a intrat in cursa pentru primaria Capitalei. La randul sau, Ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi, candideaza la sefia Consiliului judetean Satu Mare, in timp ce Cristian Adomnitei, detinator al portofoliului Educatiei, se va bate pentru primaria Iasiului.

Si ministrul udemerist al Comunicatiilor si Tehnologiei, Karoly Borbely, s-a lansat in competitia pentru presedintia Consiliului judetean Hunedoara. In consecinta, toti cei patru vor lasa in plan secund problemele institutiilor pe care le conduc. Pana in prezent, nici unul dintre ei nu a anuntat cine ii va substitui in lipsa la ministere. Campania incepe oficial pe 2 mai si dureaza 30 de zile, potrivit legii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.