Puterea le-a priit de minune liberalilor in 2007. Firmele private s-au inghesuit sa bata la usa partidului pentru a-si oferi sprijinul financiar. O dovedeste din plin lista cu donatiile facute de agentii privati anul trecut catre PNL, lista trimisa in aceasta saptamina spre publicare la Monitorul Oficial.

Astfel, liberalii au incasat aproape 4 milioane de lei de la 99 de firme (circa 1,1 milioane de euro), cu aproape un milion de lei mai mult decit ceea ce au reusit sa adune PD si PSD la un loc. Iar acestea sint doar firmele a caror valoare insumata a donatiilor depaseste 10 salarii minime brute pe tara.
Publicitate

Ce-i drept, nici democratii nu au dus-o rau in 2007. Acestia au avut mai multe firme donator decit liberalii: 104, dar le-au intrat in casierie cu mult mai putini bani decit fostilor parteneri de guvernare, doar 2.125.411 lei (607.260 de euro). Cindva de departe cel mai puternic partid din Romania si, fireste, cel mai bogat, PSD a dus-o rau de tot anul trecut: doar 813.511 lei (circa 235.000 de euro) primiti sub forma de donatii din partea intreprinzatorilor privati. De altfel, pesedistii se pot lauda cu doar 21 de firme si trei fundatii.