Blogosfera politica pe tema NATO a fost acaparata de catre liderii PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu care si-au actualizat foarte repede blogurile cu postari care au ca subiect summit-ul NATO. Din partea PDL, Elena Udrea a cometat si ea summit-ul.

Udrea se simte mandra in special de "Presedintele ei", Traian Basescu. Andrei Chiliman si Cosmin Gusa sunt mai putin mandri de Romania fiind consternati de modul in care politia a actionat in cazul militantilor anti-NATO.

Elena Udrea: "M-am simtit mandra de tara mea, de Presedintele meu"

Andrei Chiliman: "Militantii anti-NATO nu au comis nicio infractiune"

Cosmin Gusa: "M-am simtit ca inainte de 1989"

Mircea Geoana: "Nimeni nu ar fi pariat un penny, un eurocent sau orice alta moneda acum 10 sau 15 ani pe faptul ca Romania va fi parte a NATO"

Ion Iliescu: "Seful statului nu a stiut sa se abtina si a dat un recital de "grosolanie" si de lipsa elementara de comportament"

Elena Udrea traieste pe blog-ul ei adevarate momente de euforie patriotica: "Astazi m-am simtit mandra ca sunt romanca. M-am simtit mandra de tara mea, de Presedintele meu. Dincolo de simpatiile sau antipatiile pe care fiecare dintre noi le avem, ziua de astazi ar trebui sa ne faca sa ne simtim patrioti". Asa incepe secrertar executiv al PD-L post-ul scris pe blogul ei pe tema NATO. Udrea, care participase miercuri la discursul tinut de George Bush la calirea CEC, mai vorbeste de cuvintele calde adresat de catre presedintele SUA romanilor si presedintelui Basescu, despre importanta geo-strategica a Romaniei si a Bucurestiului. In final liderul PD-L, cade iarasi in extaz: "traiesc profund un sentiment de mandrie nationala, de patriotism adevarat fata de tot ceea ce reprezinta astazi Romania si noi odata cu ea"

In comentariul pus pe blog ieri seara, Geoana vorbeste despre extinderea NATO catre Ucraina, nominalizand Georgia, Azerbaijan si Armenia. Acesta isi argumenteaza nominalizarile: "Nimeni nu ar fi pariat un penny, un eurocent sau orice alta moneda acum 10 sau 15 ani pe faptul ca Romania va fi parte a NATO sau UE. Este o interdependenta mutuala intre NATO si UE. Pana acum, intai a avut loc extinderea NATO, UE urmand exemplul apoi", mai spune Geoana pe blogul sau. In final acesta informeaza ca astazi vor fi invitate oficial sa adere la NATO, Croatia si Albania. De remarcat este faptul ca liderul PSD si-a actualizat blogul ieri seara la ora 23 iar textul sau este asortat cu poze facute in timpul summit-ului.


Despre autor:

Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.