Parintele Toie din satul Percosova, judetul Timis este deocamdata singurul preot care candideaza la Preotii nu se inghesuie sa candideze la alegerile locale.

La o luna dupa ce Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarit ca preotii pot participa la alegeri, ca independenti, pentru functiile de consilieri locali sau judeteni, un singur reprezentant al clerului a afirmat ca doreste sa candideze: preotul Ioan Toie din satul Percosova, judetul Timis.

Parintele Toie are doar 27 de ani si slujeste de cinci an in sat. Spune ca si-a anuntat candidatura doar pentru ca satenii din Percosova i-au cerut sa o faca. „Fara sa promit nimic, oamenii si-au dorit sa aiba pe cineva acolo, in Consiliu, un reprezentant.

In parohie s-au facut lucruri frumoase si cred ca de aici a plecat si dorinta lor“, explica Toie.

„Cea mai mare dorinta a satenilor se leaga de starea proasta a drumurilor si de apa potabila. Cu credinta in Dumnezeu se vor face si astea. Trebuie cineva insa sa mijloceasca, nu?“, spune acesta, adaugind ca urmareste viata politica romaneasca, dar ca nu e interesat sa faca politica. „Sigur, compromisuri se fac, dar voi incerca sa stau deoparte. Campanie electorala nu imi voi face. Nu este nevoie de asa ceva“, crede parintele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.