Deputatul PRM Marcu Tudor a prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, o propunere legislativa de redresare a industriei de aparare.

“Unul din scopurile aderarii Romaniei la NATO a fost economic, legat de redresarea industriei de aparare romanesti si de echipare a armatei la standardele impuse de aceasta Alianta”, a declarat deputatul PRM.

Deputatul de Prahova a afirmat ca acest lucru nu s-a materializat si ca in timp industria romaneasca de aparare s-a prabusit, un exemplu fiind chiar in judetul Prahova, la Uzina Mecanica Plopeni, unde mai exista doar 800 de angajati din cei aproximativ 20.000, in 1990.

Marcu Tudor a mai precizat ca a elaborat un proiect de lege pentru redresarea acestor unitati economice si acest proiect se afla in faza de discutii cu AVAS, Ministerul Economiei si cu Societatea Romarm, urmand sa fie depus la Camera Deputatilor in urmatoarele saptamani, dupa ce va mai primi sugestii de la cei implicati, inclusiv de la presa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.