Candidatul PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, a anuntat ieri ca nu va lua in considerare deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si ale Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a semnului sau electoral.

Dupa ce ICCJ i-a respins ieri contestatia lui Gusa, Biroul de presa al PIN a trimis un comunicat in care precizeaza ca presedintele PIN "a luat nota de decizia instantei supreme de a respinge semnul electoral de pe buletinele de vot si a hotarat in acelasi timp sa-si pastreze acest semn electoral pe toata perioada de pana la alegeri".

Potrivit comunicatului, Gusa nu va respecta decizia instantei "pentru ca asa i-au sugerat zecile de mii de bucuresteni cu care a avut discutii in ultimele doua luni".

Joia trecuta, BEC a respins semnul electoral al lui Gusa, motivul invocat fiind "incalcarea ordinii de drept", pentru ca implica propaganda electorala in ziua votarii, instituie prezumtia de vinovatie asupra celorlalti candidati si este un mesaj electoral, nu un semn electoral, contrar Legii alegerilor locale.

Gusa sugereaza ca decizia este un atac politic din partea celorlalte partide, ca urmare a prezentarii publice a unor sondaje de opinie (ATLE, INSOMAR), care il plasau inaintea potentialilor sai contracandidati in lupta pentru Primaria Capitalei.

Sigla de campanie a aliantei electorale "Lista lui Cozmin" este formata din doua semicercuri de culoare rosie, despartite de o banda alba, pe care este scris cu rosu: "Ne-am saturat cat ne-au furat", pe doua randuri, iar pe semicercul de jos scrie cu litere albe: "Lista lui Cozmin".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.