Vicepresedintele Partidului National Liberal Varujan Vosganian a facut apel la responsabilitatea pe care o impune statutul de a fi membru al PNL, “singurul partid cu blazon din Romania”, care a lasat o mostenire ce “trebuie dusa mai departe”.

Vosganian le-a cerut liberalilor suceveni sa fie constienti de responsabilitatea pe care o au, deoarece “cand cladesti pe o jertfa de sange” nu ai voie sa gresesti.

Vicepresedintele PNL a spus ca acesta trebuie sa fie “legamantul si mesajul” membrilor liberali. “PNL este legatar al istoriei Romaniei moderne. Noi avem o mostenire, dreapta romaneasca. PNL, toti cei care suntem aici, avem o mostenire pe care trebuie s-o ducem mai departe. Probabil ca sangele nu se va usca, al celor care au murit pentru acest ideal, si poate ca portretele celorlalti nu vor luci indeajuns, daca Romania nu-si va gasi locul drept pe care-l merita intre statele lumii. Noi trebuie sa fim cu atat mai buni si mai demni, pentru ca avem de dus aceasta mostenire. Trebuie sa fim cu atat mai romani si, atunci cand Romaniei ii este greu, abia atunci trebuie sa o iubesti mai tare”, a spus Vosganian.

El a dezaprobat atitudinile celor care, din dorinta de a avea castiguri electorale imediate, “agita” teme incorecte cum ar fi taxa de poluare auto si evolutia preturilor, precum si tentative de a sugera ca Romania este in colaps si se apropie de crize economice, ca este vulnerabila, apreciind ca toate acestea nu se dovedesc a fi reale.

“Romania este o tara care la sfarsitul mandatului liberal va fi una mediu dezvoltata, in care, in 2006 si 2008 a avut cei mai buni ani economici din istorie”, a spus Vosganian. Acesta a facut, totodata, apel la o campanie civilizata si decenta, apreciind ca o campanie electorala trebuie sa fie un mijloc de educare, de a arata modele de comportament uman, care trebuie sa invinga fara sa umileasca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.