Tandemul este solutia care ar putea rezolva disputa dintre cei doi cu privire la candidatul PSD la Primaria Capitalei, solutia fiind avansata chiar de Sorin Oprescu.

Scenariul apare in contextul certurilor din PSD pe marginea desemnarii candidatului partidului pentru Primaria Capitalei, mai exact intre cei care spun ca selectia ar trebui facuta pe baza sondajelor de opinie, in care Oprescu e lider, si cei care sustin ca mai importanta este pozitia PSD Bucuresti, care il sustine pe Vanghelie.

Potrivit Curentul, Sorin Oprescu a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca "mai exista si alte scenarii. S-ar putea sa mergem in tandem", fiind de parere ca "daca mergem in tandem, lucrurile se pot schimba in bine".

In viziunea Doctorului, el ar candida pentru postul de edil-sef, iar Vanghelie pentru cel de viceprimar. Sorin Oprescu a argumentat ca s-ar putea intelege bine ca primar cu „viceprimarul Vanghelie“, relateaza EVZ.

Acesta considera viabil scenariul „tandemului“ si crede ca impasul desemnarii candidatului PSD poate fi rezolvat „prin negocieri“ pana la Comitetul Executiv.

Cu toate ca a lasat la latitudinea conducerii PSD problema candidatului, Oprescu isi mentine intentia de a candida independent la Primaria Capitalei.

Senatorul a explicat si de ce a devenit interesat de o candidatura pentru Primaria Generala, idee pe care a respins-o categoric pana de curand.

“Ce-ati fi facut cand ati fi vazut ca au trecut opt ani si cetatenii si-au pastrat aceeasi incredere in mine si aceeasi simpatie? Ce puteam face, eu puteam influenta sondajele facute de PNL, de PD-L, de PSD? Nu! Si-atunci ce este urat in asta, ca propui sa lupti, sa mergi la o batalie electorala?”, a spus Oprescu, citat de Jurnalul National.

Potrivit Ziua, Oprescu a comentat ironic ideea candidatului surpriza, spunand ca poate e vorba "de Nicoleta Luciu".

Surse din PSD au precizat ca cel care respinge ideea tandemului este primarul Sectorului 5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.