Revenirea Monei Musca in prim planul politicii a inceput sa agite apele in interiorul PD-L.

Subiectul revenirii in politica a fostului deputat PLD Mona Musca a impartit PD-L in doua tabere: unii lideri ai partidului nu sunt dispusi sa aiba in randurile lor securisti recunoscuti, in timp ce altii vor sa treaca peste colaborarea acesteia cu Securitatea, sub numele de cod "Dana"

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, referitor la revenirea in politica a Monei Musca, ca este "adeptul principiilor" si ca, "din moment ce CNSAS a spus intr-un fel, ramane asa".

Potrivit Romania Libera, Blaga a tinut sa precizeze ca nu se poate ca o problema sa fie abordata intr-un fel in cazul unei persoane care iti este coleg de partid si altfel pentru cineva din afara partidului. "Nu putem aborda problema unor oameni dragi noua. Mie imi este draga Mona Musca. Am fost cu ea coleg in Guvern, este o femeie cu totul deosebita, un om foarte bun, dar nu putem sa abordam intr-un fel problema unui om atunci cand este colegul nostru si altfel atunci cand nu este coleg al partidului nostru", sunt argumentele lui Blaga.

Frunzaverde a fost si el la fel de categoric, informeaza Curentul.

"Nu sunt de acord sa vina un fost colaborator al Securitatii cu mine in partid", a spus acesta, adaugand ca a avut o discutie cu presedintele organizatiei PD-L Prahova, Roberta Anastase, "acolo s-a vehiculat ca ar dori sa se intoarca doamna Mona Musca, la nivel de zvon". "Roberta mi-a spus ca nici ea nu este de acord ca Mona Musca sa vina la organizatia Prahova", a spus Frunzaverde.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica nu este insa de acord cu teoria secretarului general si spune ca Mona Musca a stat prea mult departe de viata politica, in conditiile in care "i s-a facut o mare nedreptate si a fost singura pusa la zid pentru o greseala din tinerete", informeaza Jurnalul National.

"Cred ca e momentul ca Mona Musca sa revina in politica. Initial, ea a precizat ca revenirea ei in politica este conditionata de adoptarea votului uninominal. Aceasta conditie este acum indeplinita, asa ca sper ca va reflecta si va trece peste nedreptatea care i s-a facut, peste suferinta pe care a indurat-o in aceasta perioada", a precizat Stoica.

Liderul PD-L a aratat ca va avea discutii cu Mona Musca pentru a-i cere sa ia o decizie si, in cazul in care aceasta va dori sa revina, "nu mai trebuie decat sa gasim si resursele in PD-L pentru a intelege nedreptatea suferita de Mona Musca si importanta revenirii ei". "Bineinteles, o astfel de decizie se va lua in Biroul Permanent National al partidului", a adaugat Stoica.

«Daca se hotaraste sa revina in politica, Mona Musca are un loc de deputat la mine in Arges», a declarat ieri, pentru Gardianul, vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu, considerand ca la nivelul conducerii democrat-liberalilor nu ar trebui sa genereze nici un fel de disputa posibila revenire a fostului parlamentar in politica, iar filialele trebuie sa aiba libertatea totala de a decide cu cine merg in frunte.

«Nu va fi nici un fel de impediment legat de revenirea in politica a Monei Musca, mai ales in conditiile votului uninominal, in care conteaza increderea de care se bucura fiecare dintre noi in randul electoratului, si nu jocurile pe care le fac partidele politice. Trebuie sa-i lasam pe oameni sa decida daca Mona Musca mai are sau nu loc in politica, iar eu am spus-o si o mai repet ca as fi dispus sa-i ofer un loc Monei Musca aici in Arges unde stiu ca e foarte iubita», a mai precizat Boureanu.

Dupa cum informeaza Cotidianul, Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan declara recent ca nu a avut o discutie cu Mona Musca, dar ca este de acord sa o sprijine, in conditiile in care "dansa, candva, mai demult, si-a exprimat parerea ca in conditiile votului individual poate sa se adreseze direct si sa fie pusa fata in fata cu opinia alegatorilor". Stolojan a mai aratat ca, din puncul sau de vedere, "ceea ce a facut Mona Musca in calitate de politician dupa 1989 este cu mult deasupra a ceea ce au facut foarte multi dintre cei care au fost astazi pe scena politica".

La randul sau, liderul partidului Emil Boc a ezitat sa spuna daca ii face loc sau nu la el in partid Monei Musca, precizand sec ca «va supune aceasta chestiune spre dezbatere in Biroul Politic National al PD-L».

Fost deputat PNL si apoi PLD, Mona Musca a recunoscut in august 2006 ca a semnat un angajament cu Securitatea sub numele de cod "Dana". Dupa ce instanta a confirmat verdictul CNSAS de politie politica, Mona Musca a demisionat pe 7 martie 2007 din Camera Deputatilor si din PLD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.