Fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu, va candida pentru unul dintre cele sapte posturi de vicepresedinte al PSD, la Congresul din 21-22 aprilie, au declarat, joi, surse din partid. Pentru acelasi post si-au mai anuntat candidaturile Ioan Rus, Ioan Mircea Pascu, Ilie Sarbu si Mihai Tanasescu. Fostul consilier prezidential Corina Cretu a declarat ca se gandeste sa candideze pentru functia de vicepresedinte. Un alt posibil candidat este si fostul consilier de stat al administratiei Iliescu, Serban Nicolae.

In ceea ce priveste functia de presedinte executiv al PSD, singurele candidaturi certe sunt cele ale lui Adrian Nastase si Sorin Oprescu. Postul de secretar general al PSD va fi disputat, potrivit anunturilor facute pana in prezent, de catre Miron Mitrea si Victor Ponta. Termenul pentru depunerea candidaturilor la functiile de conducere din PSD nu a fost inca stabilit, o decizie in acest sens urmand sa fie luata la sedinta conducerii PSD premergatoare Congresului. O varianta vehiculata este ca depunerea candidaturilor sa se incheie cu o zi inaintea Congresului, respectiv la data de 20 aprilie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.